неділю, 19 квітня 2015 р.

18-19 квітня. м. Київ. Фестиваль "В пошуках Made in Ukraine"

           18-19 квітня майже в серці Києва, на Контрактовій площі (краще історичне міцсе для такого роду заходу) відбувся Фестиваль "В пошуках Made in Ukraine". Ця ідея була започаткована Юлією Савостіною, яка три три роки тому назад почала свій експеримент "Як прожити рік, купуючи товари лише українських виробників". 

Я дуже рада, що вранці швиденько зібравшись, поклавши до рюкзака свій фотоапарат, попрямувала на душевне для мене свято. Бо то для мене як подих свіжого повітря - подивитись на те, що виготовляють українські майстри. 

Опинившись на території фестивалю, відразу поринаєш у чудове різнокольорове дійство. Спочатку аж нияковієш від різноманіття, від якого навіть не помітним стає дощ, а в душі розпускають пелюстки квіти. Лунала від сцени музика, десь розповідали як пекти смачне домашнє печиво, всюди ходили посміхнені люди, багато діточок.

Спробую описати своє враження від фестивалю й показати те, що вдалося зафіксувати на світлинах. 

Смачна іжа, та духмяні симовличні напої, потсіні посмішки навколо, та щира українська мова. Ці вся маленькі скляночки з джемами, кулінарні смаколики. Вироби з тіста, меду, веганські страви, чаї трав'яні, пряники, штруделі, сирні запеканки, ковбасні вироби, молочні продукти й т.п. 






На фестивалі були представлені багато виробників натуральної косметики, прафумів. Хочу ще зазначити прекрасне душевне декорування кожного стенду.






Якісний одяг, серед якого був досить самобутній та етнічний, яскраві вишиванки й прикраси. Дуже багато одягу залишилося за кадром, бо його багато, як й людей біля нього. Всі роздивлялися моделі, оцінювали якість тканин, приміряли у дивувалися, що так багато неординарних моделей, не тільки за пошивом, а й за поєданням тканин й кольорів. Я б багато чого хотіла там придбати ))














Вироби з дерева. Більш за все вразили сонцезахисні окуляри та годинники.










Чарівні прикраси, аксесуари та домашній декор, тестиль.











Вироби зі шкіри, лише зовсім деякі.






Цікаві лампи у стилі стимпанк




Керамічний посуд. Маленькі філіжанки просто наче з повітря, взявши до рук, не хочется випускати, та відразу мрється про смачну ранішню каву )))



І наостанок трохи одеського гумору ))



4 коментарі:

  1. Чудовий захід! стільки надзвичайної краси!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, згодна! Я була приємно вражена з повагою й пошаною до всіх, хто розвиває українське виробництво, й тим, що в нього є своє неповторне обличчя гарного смаку та фантазії.

      Видалити
  2. Все дуже гарне. Навіть пошкодувала, що не відвідала такий захід.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Відбудеться ще дуже схожа подія у найближчі вихідні https://www.facebook.com/events/1566490930270098/
      А взагалі, дуже багато цікавих заходів проходить у Києві, вони всі такі масштабні, важливі, що я в великому захваті від цього. Дуже пишаюся таким загалом творчих й талановитих людей у всіх сферах життя.

      Видалити